torsdag den 2. juni 2011

Smørkage

Det er noget tid siden jeg har fået skrevet her på bloggen. Det er dog ikke så længe siden jeg har rodet i køkkenet.
Jeg har bl.a bagt smørkage. Det er ikke den nemmeste kage, men den er besværet værd syntes jeg. Det er en gærdej rullet ud og lagt i tærteform eller springform. Derpå er der creme, remonce og rosiner. Oven på er der ruller af dejen med remonce.
Billedet her er fra mit andet forsøg på at bage den. Den blev lidt for mørk syntes jeg, men smagen fejlede ikke noget! Den skal helst spise med kage-gaffel eller -ske, da der er godt med "snask" i den.



Opskriften er fra bogen "den Store Fødselsdags Bagebog" fra AMO. Opskriften er dog noget ældre og kan sikkert også genfindes mange andre steder.
Der er mange andre gode opskrifter i bogen, så den kan absolut anbefales.

Du kan se noget af bogen på AMOs hjemmeside. Bl.a. opskriften jeg brugte:
http://www.amo.dk/om_amo/aktuelt_fra_amo/foedselsdagsbagebog/kig_i_bogen/side_89.html

3 kommentarer:

  1. Det er godt nok lang tid siden, at jeg har fået smørkage, men det kunne jeg da godt få lyst til snart igen. Så tak for opskriften :)


    Mads
    brunch i København
    http://brunchikøbenhavn.dk/

    SvarSlet
  2. Smørkage er superlækkert, såfremt den er lavet på den rigtige måde :)


    Hilsen

    Malthe

    mobilreparation
    http://www.mobilreparationer.dk/

    SvarSlet
    Svar
    1. Enig!. Og det mener jeg denne er. Den er hvert fald ikke for tør!

      Mvh Anders

      Slet