fredag den 21. januar 2011

10 bud på pandekager

Min lille opskrift på pandekager fik mig til at tænke på noget.. hvor mange variationer findes den mon på den simple ret? Og her mener jeg på selve pandekagerne. Ikke på fyldet, der kan der jo kommes næsten hvad som helst i. Både så det bliver til hovedret eller til dessert.
Så en lille udfordring til mig selv: Find ti forskellige opskrifter på pandekager på nettet!

Jeg starter med en tur på Google og lader den finde de første stykker med en simpel søgning på "Opskrift pandekager".

1: 3 slags pandekager på Alletiders Kogebog (eller dk-kogebogen.dk)

Der er mange opskrifter at vælge mellem på siden. Men for det ikke skal være for nemt vælger jeg kun en enkelt. Der er et point system på siden, så jeg har valgt den der ser ud til at have fået højeste point. På en skale fra 1 til 10 har denne opskrift fået 914,7! Men så god er den vist heller ikke. De tre varitioner i opskriften er at man kan tilsætte enten kakao, ciron (går ud fra der menes citron?) eller cola.

2: Gammeldags pandekager på maduniverset.dk

En dejlig simpel opskrift uden for meget tingel-tangel. Efter billedet at dømme skulle de være velegnet til at stege over bål?

3 : Danske Pandekager Opskrift på pandekageropskrift.dk

En lille variation med at tilsætte lidt vaniljesukker. Det smager sikkert udmærket fx til dessert.
Siden har udelukkende opskrifter på pandekager. Der er dog ikke så mange som man måske kunne tro. Der er 5 stk at vælge mellem plus to links. Men det er måske også nok.

4: Pandekager med kærnemælk på pandekager-opskrift.dk

Endnu en side kun med pandekage opskrifter. Det er åbenbart et populært emner jeg her har fået fat i. :-) Der er en del flere opskrifter på denne side end den forrige.

Der er naturligvis mange flere opskrifter at vælge mellem på denne søgning, men det ville jo være for nemt bare at tage 10 herfra.
Næh, der må være andre muligheder. De fleste fødevareproducenter har jo sikkert opskrifter på deres hjemmesider også. Så det er vel bare at tænke på mel, mælk og æg.

5: Grundopskrift Pandekager på amo.dk
Her er der lidt citronskal i. De anbefaler også at dejen skal hvile en halv time. Det plejer jeg nu ikke at have tid til, men det kunne da være man skulle prøve det engang.

6: Pandekager på arla.dk

Igen en simpel grundopskrift. denne gang dog også med en anelse salt. Man kan i øvrigt også læse på deres hjemmeside at pandekager blev spist på Kyndelmisse, 2. februar. Der er også mange andre versioner af pandekager fra Arlas køkken. Eller er det Karoline's?

7: Fyldt pandekage med æblekompot fra Danæg
Ja, jeg ved godt jeg ledte efter grundopskrifter, men det er tilsyneladende den eneste pandekage opskrift på Danæg's side. Og man kan bare springe over fyldet. Pandekagerne er med lidt fløde.

Det med fyldet får mig til at tænke på Mette Blomsterberg vist også lavede en dessert eller to med pandekager. Og hun kan jo ikke lade være med at komme noget spændende fyld i

8: Pandekagesæk fra Det søde Liv på dr.dk
Igen kan man jo nøjes med selve pandekagerne hvis man vil. Der er (naturligvis) en vaniljestang i denne version. Mette har også lavet Citronpandekager.

Apropos TV kokke. Mon ikke brødrene Price også har kastet sig over denne klassiker? Lidt søgning på DR viser at det har de ikke. Men så er der jo så meget andet på DR.

9: Poppy og Daisys pandekager (Jamie Oliver) på dr.dk
Amerikanske pandekager med pærer.

Og så er der jo en bestemt "person" man kommer til at tænke på man man siger pandekager:

10: Rasmus Klump Pandekager på anjasopskrifter.dk

Det ligner nu umiddelbart ganske almindelige pandekager, men det er nok også det Rasmus Klump spiser. Det vigtigste er at der er rigeligt af dem.

Så, det var ti stykker. Og så har jeg ikke en gang regnet mit eget lille bidrag med.

Og har man ikke fået nok om pandekager kan man også kigge på
http://pandekagedagen.dk/

Mvh
Anders Kaas Petersen

2 kommentarer:

 1. Super med forskellige varianter på pandekager. Tak for tippet :)

  Påskehilsen

  Henning
  weekendophold København
  http://weekendopholdikøbenhavn.dk/

  SvarSlet
 2. Hej Anders,

  Spændende pandekage opskrifter du har der. Jeg tænkte jeg også ville byde ind med en som jeg syntes er virkelig god.

  http://www.madabc.dk/Abrikospandekager+-+Palacsintak+Barackizzel.aspx?id=0&q=pandekager&dbid=e0479c37-e501-472d-80bc-e99df878dce6&t=130222740195370000

  MVH
  Søren Pedersen

  SvarSlet