søndag den 16. januar 2011

Hjemmebagte boller

Jeg har forsøgt mig lidt med at bage boller. Det er ellers længe siden jeg sidst har bagt, men jeg fik lyst til at prøve det igen.
Første forsøg var med en opskrift fra en gammel kogebog. Jeg ved ikke og jeg gjorde noget galt, men dejen var ret tynd i det. De hævede heller ikke rigtigt som de skulle. Faktisk blev bollerne så flade at det nærmest var umuligt at skære den over på den normale led. Men de smagte nu udmærket alligevel.
Det fik mig dog ikke til at give op. Men jeg besluttede nu at det skulle være en anden opskrift til andet forsøg. Jeg mener, det kunne jo være opskriften der var noget galt med.
Valget faldt på "Bedste's bedste boller" i Amo's bagebog nr 2. Her blev dejen noget nemmere at arbejde med, dog stadig en anelse klistret i forhold til hvad jeg forventede. Og det lykkedes med hævningen. Bollerne fik cirka den facon hjemmebagte boller skal have. Og de smagte som de skulle. Der var en stor portion, så en del røg en tur i fryseren. Når de skal spises skal de bare have et par minutter i mikroen, så er de næsten som nybagte.
Den nyeste oplevelse var at jeg bagte fastelavnsboller. Det var også en opskrift fra Amo's bog. Det blev den åbne variant med hjemmelavet vanilje creme. De blev også en succes, så nu tænker jeg på om jeg er klar til at gå til lidt sværere opskrifter.

Jeg tænkte på om jeg mon skulle bringe opskrifter her? Men det kan være der bliver problemer med copyright, så det lader jeg være med. Hvert fald indtil jeg har fået undersøgt det lidt nærmere.

Mvh
Anders Kaas Petersen

1 kommentar: